Jan Sips

Als optimistische levensgenieter, geboren in Brabant, ben ik 12 jaar geleden met mijn vrouw en twee dochters neergestreken in het prachtige Zeeuws-Vlaanderen. De verhuizing werd ingegeven doordat ik bij een bedrijf in Terneuzen aan de slag kon. Na zes jaar kwam de kans om mijn droom te verwezenlijken en richtte ik mijn eigen bedrijf in de vastgoed-ontwikkeling op, waar ik nu dagelijks van geniet.

Ik ben zowel bij hockey als paardensport op verenigingsniveau bestuurlijk zeer betrokken geweest en momenteel ben ik politiek actief in de gemeente Terneuzen als raadslid voor de VVD.

Vanaf een jaar of 19 ben ik al erg geïnteresseerd in de politiek en stond ik “bijna “ op een lijst voor een (andere) partij. Echter gaandeweg mijn leven heb ik gemerkt dat liberaal denken ondernemerschap en creativiteit eigenschappen waren die mij altijd oplossingen boden bij problemen en ook maakte dat ik sociaal ben en kon zijn voor mijn directe omgeving en de maatschappij.

Waar ik me in onze gemeente altijd aan stoorde was het feit, dat de gemeente visieloos is, veel te weinig gebruikt maakt van haar potentie en er een soort negatief zelfbeeld over de gemeente Terneuzen heerst. Aan de zijlijn ga je dat niet oplossen, dus heb ik vier jaar geleden besloten om hier iets aan te doen en de politiek in te gaan. Met als resultaat dat ik op 21 maart als lijsttrekker van de VVD Terneuzen samen met een fantastisch enthousiast gemêleerd en vakkundig team de verkiezingen in ga met als doelstelling een echte frisse wind in Terneuzen te gaan laten waaien. Waar we problemen nu, dus onmiddellijk, aan gaan pakken, maar waar we ook beleidsvisies maken voor de korte en langere termijn.