Lino de Jong

Enthousiast en gedreven! Dat ben ik. Zowel in mijn werk als in mijn privé leven. Als ik ergens voor sta dan ga ik er ook voor. Niet over zaken blijven praten maar doen. 45 jaar geleden geboren in Dordrecht en daar mijn jeugd doorgemaakt ben ik 14 jaar geleden via mijn werk terecht gekomen in het mooie Zeeuws Vlaanderen. Vader van 2 tiener meiden. Vanaf dag 1 heeft Zeeuws Vlaanderen mij gegrepen. In de tussentijd officieel beëdigd als Zeeuws Vlaming is Zeeuws Vlaanderen mijn thuis .

Ingegeven door het feit dat als je zaken wilt beïnvloeden in de maatschappij je ook je verantwoordelijkheid moet nemen ben ik sinds 2014 politiek actief voor de voormalige afdeling van de VVD West Zeeuws Vlaanderen. Ik ben tot 2017 bestuurslid geweest in de functie van penningmeester. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 stond ik verkiesbaar op de lijst. 

Het doet mij goed om te zien welke kansen er op dit moment liggen voor de gemeente Terneuzen. Denk enerzijds aan het aantrekken van de economie in het geheel en specifiek aan de grote projecten zowel in de infrastructuur als in de bouwnijverheid die op uitrollen staan. De aantrekkende samenwerking met Vlaanderen is ook een goede zaak. Het is dan ook van belang dat we als gemeente meegaan in deze stroming en de kansen die er liggen optimaal benutten.

Dit kan alleen in mijn ogen door een daadkrachtig en ondernemend bestuur met een meer-jaren visie op de gemeente Terneuzen, specifiek en in het algemeen op Zeeuws-Vlaanderen. Waar staan we nu en waar willen we naar toe de komende jaren? Ik wil hieraan mijn steentje bijdrage door enthousiast en gedreven mij de komende 4 jaren in te zetten voor deze mooie gemeente.